camin de batraniFundatia Duras Diurpaneus ingrijeste batrani bolnavi de Alzheimer si alte forme de dementa, precum si persoane imobilizate la pat.

Dotari

Centrul de ingrijire batrani beneficiaza de:

  • servicii psiholog: intocmire scor MMS, evaluare psihologica, scala Reisberg, Gafs
  • consiliere in vederea obtinerii certificatului de handicap si a pensiei aferente pentru persoanele care se incadreaza in temeiul legal
  • servicii de prescriere retete compensate pentru: psihiatrie, neurologie si medicina generala
  • analize gratuite (o data la 3 luni), precum si investigatii EKG prin medicul de familie (in cazul in care persoana este inscrisa la medicul de familie cu care caminul nostru colaboreaza)
  • facem rezervari si progamari pentru consultatii de specialitate, altele decat cele din cadrul centrului, dar numai cu acordul membrilor familiei sau la cererea acestora
  • servicii de kinetoterapie pentru recuperare mers, gimnastica medicala si profilaxie
  • servicii de asistenta medicala
  • servicii de infirmierie

Fundatia detine toate autorizatiile de functionare emise de organele statului pentru 50 de paturi.

Centrul de ingrijire pentru batrani a fost necesar pentru a veni in sprijinul persoanelor care, datorita responsabilitatilor zilnice in plan profesional si lucrativ, nu pot oferi conditiile necesare ingrijirii atente si supraveghate rudelor apropiate cat si cele indepartate  asa cum si-ar fi dorit.   Un astfel de sprijin moral vine in ajutorul dvs. din partea caminului nostru de batrani, care prin experienta acumulata a reusit sa formeze un concept de sprijin in acest sens persoanelor in incapacitate de autoingrijire cum ar fi: persoane imobilizate la pat, persoane purtatoare de pampersi si sonde urinare etc.

Rezidenta noastra are in vedere atat batranii cat si alte persoane care se afla in imposibilitatea de a se descurca singure.

Alzheimer, dementa mixta, dementa senila, parkinson ca boli de memori, ce reprezinta cauzele de dementa a persoanelor de varsta a treia, fiind boli degenerative ale sistemului nervos central. Pentru multi oameni tulburarile de memorie devin suparatoare pe masura ce imbatranesc. Aproximativ 40% din persoanele de peste 65 de ani prezinta alterari de memorie asociate inaintarii in varsta. De asemenea avem in vedere si persoanele cu sechele post AVC (pareze), afectiuni reumatismale degenerative, stari post traumatice si post operatorii, alte afectiuni care genereaza si intretin deficitul motor. In sprijinul acestor afectiuni venim cu asezaminte special amenajate oferind: confort, liniste, ingrijire si supraveghere, o dieta sanatoasa cu mese regulate si lichide, servicii de kinetoterapie, totul avand in spate o echipa de medici specialisti in medicina generala, neurologie, psihiatrie, care impreuna cu personalul auxiliar de asitente medicale, infirmierie, curatenie si bucatarie desfasoara activitatea atent supravegheata sub indrumarea administratorulului de centru.

Cazarea in cadrul centrului nostru se face pentru minimum 30 de zile calendaristice.

In pret sunt incluse activitati sociale, igiena corporala, schimbatul lenjeriei intime si de pat, trei mese pe zi si trei suplimente, sprijin in deplasare si supraveghere.